Què opines ?

Agraïm el suport de totes aquelles persones i patrocinadors que col·laboraren i fan possible un any més La Catllaràs!

CONCURS DE FOTOGRAFIA

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

LA CATLLARÀS 2005

El passat dia 26 de juny es va dur a terme la III edició de La Catllaràs, amb l’assistència de 234 participants.

Les inscripcions es formalitzaren amb força celeritat gràcies a un important nombre d’equips informàtics i sobretot, a un programa específic. A les 08:45 (un quart d’hora més tard del previst) es donava la sortida a un recorregut que travessava l’acollidor poble de Sant Julià de Cerdanyola i s’enfilava cap al Collet de Sobirana, voltant pel banyador i evitant, així, repetir la dura pujada inicial d’anys anteriors. Posteriorment, a Falgars, un bon avituallament amb la gustosa coca de Cercs i xocolata (a més de sucs) que tothom va agrair d’allò més, donava empenta per enfilar-se fins al Camp de l’Ermità pels atapeïts boscos de faigs que ombrejaven el camí.

Al Camp de l’Ermità, la ruta curta, d’uns 20 km, iniciava ja el descens cap a Cerdanyola passant per Fontanals, la Via i els camins del Puig voltant pel poble fins al Polisportiu on hi ha la piscina municipal. Per contra, les rutes llargues i mitjanes es dirigien cap al tram més dret del recorregut, que des del Coll de la Seba, s’enfila cap al mateix Roc del Catllaràs.

L’avituallament, de tota mena de pastes variades i fruits secs (fins i tot dàtils!) els esperava al Pla de l’Orri, on la ruta mitjana cercava la volta de tornada (fent uns 30 km, aproximadament) i la ruta llarga continuava fins a Sant Romà de la Clusa per un preciosos paratges que a tothom va meravellar: extenses pastures s’alternaven amb boscos subalpins de pi negre i petites fagedes...

Des de l’avituallament de Sant Romà (on hi havia taronges fresques, sucosos préssecs i talls de síndria ben dolça) calia reposar forces per a recuperar els més de 300 metres de desnivell que encara quedaven fins al Coll del Catllaràs per ajuntant-se de nou amb la mitjana, baixar fins a Fontanals per coincidir amb el recorregut de la curta, sumat un total de 40 km.

A l’arribada, a més d’un bon esmorzar de pa amb tomàquet i botifarra, es lliuraven les samarretes bordades per a l’ocasió i diversos trofeus als participants i a les colles. Val a dir omplint un qüestionari sobre la valoració personal de la pedalada s’accedia al sorteig d’un cap de setmana a l’Alberg de l’Estany del centre Bike Station de Banyoles. També hi havia servei de dutxes i vestuaris a més de rentat de bicicletes.

Tot i que és un terreny sovint dur i costerut i el dia fou assolellat, la valoració dels participants va ser extraordinària. Tothom va lloar la bona feina i disposició, la cordialitat i bon ambient dels controls i dels avituallaments i a tota l’organització en general. Alhora, el recorregut, que tothom reconeixia com a dur, va ser molt ben valorat: preciós pel seu entorn i pels paisatges que cada tomb es gaudien. Malgrat que hi van haver diverses caigudes el servei d’assistència sanitària només va haver d’atendre nombroses rascades i esgarrinxades sense gravetat. El servei de protecció civil REMER va col·laborar, amb extraordinària eficàcia, -com sempre-, en les tasques de coordinació i seguretat de la pedalada ubicant-se en punts estratègics de més risc d’accident.

Aprofitant que la pedalada no és competitiva i per tal de fomentar el respecte i l’estimació a l’entorn natural, es va iniciar amb aquesta edició un concurs de fotografia anomenat “FotoCatllaràs 2005” obert a tots els participants de la pedalada, del que de moment, ja estem rebent fotos.

Des de l’organització estem ja pensant en La Catllaràs 2006; us hi esperem!!.

Amics del Catllaràs.

 

Guanyador d'un cap de setmana al BIKE STATION de Banyoles :

PERE BORRELL LOPEZ (Dorsal 135)