Tens algun dubte?

info@lacatllaras.com

Agraïm el suport de totes aquelles persones que col·laboraren desinteressadament i que fan que La Catllaràs sigui tot un èxit!


Esperant per la sortida....

La simpÓtica Bea i al fons el Pedraforca

Les pujades sˇn de deb˛....

Passat Sant RomÓ, la Serra d'Espades al fons....

Pista!!!

Roc del CatllarÓs

Visiˇ des de Cabanelles


Al fons, el Puig Lluent

Assolint la Collada de Sant Miquel....

Avituallaments abundants....

Baixant al Pla de l'Orri

Camins per gaudir

Des del Cortal del Pla de l'Orri....

Els camins solen ser sovint molt pedregosos

Els desnivells sˇn importants

Els prats de Falgars, sempre verds....

En mig del verd....

Enmig de boscos inmensos....

 

Cr˛nica de La CatllarÓs 2007

El passat dia 1 de juliol vàrem celebrar a Sant Julià de Cerdanyola la 5a edició de La Catllaràs, unapedalada del calendari de Natura en BTT, amb una bona acollida de participants, uns 100 més que en edicions anteriors. En concret, 330 aficionats al BTT que varen gaudir de la bellesa del Massís del Catllaràs en un ambient festiu i, per sort, poc calorós. De fet, van caure puntualment a mig matí un parell de forts ruixats d’escassament un minut que gairebé ni van mullar els participants.

La sortida -com sempre- des del Poliesportiu Municipal, començant però enguany el recorregut pel mig del poble darrera un vehicle de neutralització. Després esperaven uns 8 quilòmetres de forces trams de pujada fins al primer avituallament (sucs i pastes), on tothom es va poder nodrir abundosament. A partir d’aquí hi havia la possibilitat de triar o bé la ruta curta que de seguida ja tornava cap al poble (opció que van fer 90 dels participants) o bé començava l’autèntica Catllaràs per un recorregut de la ruta mitjana o bé de la llarga, que varen triar els 240 restants. El camí del Planàs, preciós, però molt dret i rocós el van fer a peu una bona part dels participants. La baixada cap a Falgars, enmig de prats i faigs, amb arribada a la mateixa font, on hi havia el segon avituallament, compensava l’esforç. Més d’un participant, absolutament pendent del terreny s’oblidava dels senyals indicadors (i això que n’hi havia un munt!!!) i es passava de llarg el trencant. Sort que des de l’avituallament l’avisàvem de seguida!!!.

Tot seguit la ruta s’enfilava cap al Xalet del Catllaràs, el Mirador del Roc de la Lluna i finalment el Prat Gespador, on un tercer avituallament (aquest de fruita) en aquest impressionant indret feia reposar i omplia de satisfacció als participants. A més, els companys de l’avituallament es van dedicar a pelar els préssecs... Fantàstic!!. De seguida, el dur coll de la Seba i la més dura de totes les pujades, la que s’enfila cap al mateix Roc del Catllaràs. A partir d’allà, 141 participants, iniciaven el retorn –gairebé tot ja de baixada– cap a Sant Julià de Cerdanyola, mentre que la resta, 99 ciclistes varen decidir continuar per la ruta llarga cap a Sant Romà de la Clusa, on hi havia un darrer avituallament de fruita, per pujar després per Cabanelles fins la Collada de Sant Miquel, gairebé als 1700 metres d’alçada, el punt més alt del recorregut. Cap al Poliesportiu Municipal gairebé de nou tot baixada ajuntant-se amb la ruta mitjana i una mica més avall amb la curta per tornar pels camins que envolten el poble.

A l’arribada, juntament amb el lliurament d’obsequis diversos, es donava un mallot i bon entrepà calent de botifarra que tothom va agrair d’allò més. També hi havia servei de dutxes i vestuaris, rentat de bicis i amb la inscripció es tenia dret a l’accés de la piscina municipal.

Els mallots es van esgotar en arribar als 300 participants, però els 30 participants que es varen quedar sense poden estar tranquils. Ja s’han encarregat i aviat els tindràn.

L’opinió general va ser de molt positiva, per la quantitat de controls, avituallaments, rapidesa d’inscripcions i, sobretot, sobretot, per la bellesa del recorregut. També es va fer esment –i així ho reflecteixen sovint els diferents e-mail – de la bona organització. També es comenta a favor que els corriols són habitualment opcionals...

Les valoracions de la ruta llarga han estat molt positives, tot i que han recalcat l'extraordinÓria duresa, sobretot en alguns punts concrets (la pujada des de Sant RomÓ de la Clusa fins a Cabanelles, o des del Coll de la Seba a Roc del CatllarÓs, amb trams del mÚs del 25 % de pendent). La resta de comentaris han estat sempre molt favorables

Dades Tècniques:

Participants: 330 (294 Homes89% i 36 Dones11 %)
Ruta llarga:46 km. 1685 m. desnivell acumulat.
Ruta mitja:36,70 km. 1277 m. desnivell acumulat.
Ruta curta: 17 km. amb 580 m. desnivell acumulat

NOTA: HI PODEN HAVER PETITES DIFERÈNCIES EN FUNCIÓ DELS TRAMS OPCIONALS. REALITZATS

Agra´m als participants que ens han cedit gratu´tament les fotografies. Moltes grÓcies