LA CATLLARÀS NOVA EDICIÓ 2012 - fem 10 ANYS!


La Catllaràs 2012

La Xa Catllaràs 2012 un èxit sota la pluja!


El passat diumenge dia 1 de juliol del 2012, es va celebrar una nova edició, la Xa, de La Catllaràs, la pedalada popular que es fa cada any passat Sant Joan a redós del Massís del Catllaràs. Enguany, amb un munt de novetats per celebrar els 10 anys, la pedalada va ser un èxit bé malgrat les condicions climatològiques que van marcar una mica La Catllaràs amb una afluència al voltant d’uns 300 participants, doncs la pluja va fer baixar lleugerament l’assistència d’altres anys.


La gent que venien a fer la MegaCatllaràs no es van defraudar: un recorregut ja de per sí exigent, però que es va convertir en MOLT exigent per les condicions de pluja i vent i fins i tot fred... i fins i tot ciclistes experimentats ens van confirmar que havien “patit” de valent, gaudint això sí, d’un recorregut meravellós, farcit d’avituallaments (7 avituallaments en ruta!!!) amb dosis per igual de tècnica, habilitat, força i, sobretot, sobretot, resistència. La Mega va ser molt exigent, doncs, tal com ja s’havia estat anunciant des de la web fins a la megafonia tot just abans de començar.


Per als que el temps els va espantar o no es veien prou preparats per a la nova ruta MegaCatllaràs, la Ruta Llarga, també força exigent –més que altres anys- tenia també trams de magnífica bellesa, per camins en mig de frondosos boscos i obagues fagedes (un participant ens deia que s’havia hagut de treure les ulleres perquè no hi veia per la foscor!!) amb 6 avituallaments... i en el que pel que segons ens van comentar, algun tram per la boira amb prou feines veien per on passaven...


La Ruta Mitja va ser la de més assistència. En part, perquè no era excessivament dura (23 km i poc més de 800 metres de desnivell acumulat) però que les circumstàncies climatològiques feien que fos ja prou exigent per a la gran majoria. I val a dir que tothom en va sortir encantat, per que tot i sent força assequible tenia el punt just de entre ritme factible a les pujades i baixades prou “fàcils” per a tothom.


I, finalment, la Ruta Curta, que és la que menys participants van assistir. I és que les previsions climatològiques van fer que els que habitualment fan aqueta ruta, grups de nens, grups familiars amb pares i/o mares amb alguns fills o nebots... fallessin de ple i gairebé no va tenir assistència.


Per cert, el sorteig de la bicicleta de carboni va ser tot un èxit, amb un afortunat participant de Sallent (Jordi Xixons Fortuño, dorsal 414) que es va emportar una magnífica Giant XTC3. Enhorabona!!. També es van endur premis el dorsal 399 a la participant més jove, Aida Comaposada (1991), al participant més jove (dorsal 361), Roger Garcia Ramírez (2000) i el dorsal 85, al més veterà, Ramón Viñals, de Sant Fruitós del Bages. Per a tots ells, un preciós trofeu.


L’organització va instal·lar també una pantalla tàctil on hi apareixia l’arribada dels participants, a mida que passaven per la taula de control d’arribada i on es podia consultar els companys que ja havien arribat, la ruta que havien fet, entre altres moltes dades. Val a dir que va ser una idea molt ben comentada.


Al final, botifarrada per a tothom, servei de massatgistes (que no van parar amb la gran quantitat de rampes a les cames que van haver de curar), castell inflable per a la canalla (que es va haver de desmuntar al cap d’unes hores per causa de l’aiguat)... i el comentari general que, malgrat les moltíssimes incidències, havia estat una fantàstica 10 edició de La Catllaràs. Tothom va sortir impressionat pel paisatge i les condicions de duresa extrema de la Mega, la dura però bella Ruta Llarga, el punt d’equilibri en la Ruta Mitjana i la còmoda Ruta Curta.


Des de l’organització Amics del Catllaràs volem agrair la col·laboració dels nombrosos voluntaris, fent de controls, o bé als avituallaments, a les inscripcions... i fins i tot, en els aparcaments dels vehicles dels participants; Igualment agrair als nombrosos patrocinadors que any rere any segueixen col·laborant amb la pedalada malgrat la situació actual...; a les diverses entitats i/o institucions que d’alguna forma o altre, i en la mida de les seves possibilitats, ajuden a tirar endavant aquesta pedalada i, sobretot, sobretot, en els participants que confien en nosaltres per a gaudir d’un magnífic dia en Btt per la muntanya. A tots ells, gràcies!!!.


Feliç aniversari, Feliç Catllaràs 10!!!.


Amics del Catllaràs


Com viu La Catllaràs un participant? Llegiu aquesta esplèndida crònica: www.luichidanger.blogspot.com


 

FOTOGRAFIES LA CATLLARÀS 2012

 

 

Lliurament Sorteig Bicicleta de Carboni Giant XTC-3 Composite

 

 

 

 

Premi al participant més veterà

 

 

 

 

Premi al participant més jove

 

 

 

Premi a la noia participant més jove