LA CATLLARÀS XII EDICIÓ - 29 DE JUNY DE 2014


La Catllaràs 2014 - XII EDICIÓ

La Catllaràs sota la pluja acull a 238 participants.

Gran èxit d’una duríssima XII edició per causa les condicions meteorològiques

El passat diumenge 29 de juny del 2014 a les 08:38 es va donar la sortida a la Plaça Nova de St. Julià de Cerdanyola la XII edició de La Catllaràs. Val a dir que va ser molt dura atès que els participants van haver de superar un recorregut ja de per sí força exigent -habitual a La Catllaràs: la ruta llarga feia 42 km i 1.650 m. de desnivell acumulat- amb unes condicions ambientals que a estones feia difícil fins i tot pedalar. I és que les pluges dels darrers dies havien convertit molts camins en autèntiques fangueres omplint les pistes de tolls i bassals. Ja a primera hora del matí, un fort aiguat no només va fer desistir l’assistència a molts participants que habitualment s’inscrivien a darrera hora (altres anys les inscripcions superaven de llarg els 400), sinó que va complicar encara més les inscripcions i la recollida de dorsals fins al punt que es va haver de traslladar als porxos de l’Ajuntament, fet que provocà un lleu endarreriment en la sortida.

Sortida sota un matí plujós

Tanmateix, un cop donada la sortida, mentre el dia es va anar aclarint tota l’organització de La Catllaràs es va posar en marxa per tal d’oferir als participants el millor tracte possible: 5 avituallaments en la ruta llarga (2 en la mitjana i 1 en la curta), 2 massatgistes a l’arribada, 3 infermeres, un 4 x 4 altament medicalitzat, més de 30 persones al llarg del recorregut fent controls de pas –sobretot en els punts més perdedors i difícils–, gent fent entrepans i coent les botifarres, preparant els refrescs... En total, més de 80 voluntaris –coordinat tot via ràdio- treballant-hi. A més, servei de dutxes, accés a la piscina gratuït, mànega per a rentar al bici... Al capdavall, es va assolir, un any més, l’autèntica festa de La Catllaràs.

Els participants van arribar molt esgotats (sobretot els de la ruta llarga), fet que va motivar a l’organització a retallar –quan només faltaven els darrers participants– el tram final de muntanya d’entrada cap a Cerdanyola i es continués pel camí asfaltat que hi baixa directament. Però també van arribar molts satisfets d’haver pogut gaudir d’un recorregut magnífic, entre boscos immensos de pi negre, enormes fagedes i extenses pastures per uns paisatges que de seguida que es va alçar la boira van mostrar la seva espectacular bellesa. Més que mai, es va fer palès el lema de La Catllaràs: paisatge, duresa i recompensa!

A causa de les condicions del terreny les relliscades i petites caigudes van ser constants. Però per sort, no hi va haver cap accident remarcable.

Dins de La Catllaràs, es va efectuar també la II edició de la Catllaràs Kid’s, una pedalada infantil amb un rerefons pedagògic, per tal que els nens i nenes aprenguin, tot divertint-se, a dominar bé la bicicleta, fent servir correctament els frens, els canvis, controlar be l’equilibri, etc, per un recorregut específicament pensat per a ells. En aquest cas, de gairebé 7 km, combinat trams força planers amb alguns més lleugerament tècnics i amb petits desnivells. Val a dir que els 9 infants van gaudir tant o més que els grans: només calia veure’ls en l’arribada sota els aplaudiments del públic!.

A l’arribada es van lliurar, per part del President del Consell Comarcal del Berguedà, Sr. Sergi Roca, els trofeus següents:

- Al més jove: Dorsal 506 - JAN POLAK CASASAYAS

- Al més veterà: Dorsal 20 - CARLOS LOPEZ SALAZAR

- Al que prové de més lluny: Dorsal 52 - ESTHER GRACIA LAVEDAN

També es van lliurar diversos premis (cascs i material ciclista divers) gentilesa de patrocinadors de La Catllaràs.

Com el Casc Specialized, gentilesa de Cyclery (Sant Fruitos de Bages) i el casc Cratoni gentilesa de BiciXtrem (Berga).

Val a dir que encara resta pendent els premis del Concurs de Fotografia Instagram Bici Grandia (Berga) que finalitza el dia 5 de juliol. Podeu trobar les bases a www.lacatllaras.com)

Cal agrair, en primer lloc, als participants que, malgrat les duríssimes condicions de pluja, fang i boira van decidir venir a gaudir de La Catllaràs. I en segon lloc, agrair l’esforç de tothom que directa o indirectament col·labora per fer, any rere any, una nova edició de La Catllaràs: patrocinadors, voluntaris, entitats i col·laboradors. A tothom, moltes gràcies!.

Amics del Catllaràs.

Fotos 1 i 3 gentilesa de SportFoto